torsdag den 25. oktober 2012

Arbejd, arbejd

Det bedste ved at være underviser, det er eleverne og samspillet med dem, det er de vekslende arbejdstider og friheden i at kunne arbejde hjemme.

Ulempen er, at det er skide svært at holde styr på, hvornår du holder fri eller ej. De fleste dage går det fint, jeg kan sagtens skelne. Men så, når jeg ind i en periode, hvor jeg har lidt for mange bolde i luften på en gang.

Så det værste ved at være underviser, det er når man er uforberedt. Det er hverken rart for en selv, men det er sgu heller ikke fair overfor eleverne!

Jeg står i den situation at jeg skal forberede en lektion til i morgen... det har jeg ikke nået endnu. Jeg har simpelthen haft alt muligt andet, der skulle forberedes, skrives, rettes osv.

Så nu sidder jeg her, og har arbejdet i halvanden time med nogle af de ting jeg er bagud.

Jeg får ikke betaling for overtiden, i princippet burde jeg bare sige: Jamen, jeg har ikke mere tid at arbejde for, så det må jo gå, som det går i morgen.

Men det holder bare ikke!

Øv bøv og hvor er jeg træt!

lørdag den 20. oktober 2012

Puslespil kontra skak

Mine brødre og jeg brugte hele vores fredag på at lægge et puslespil på 2000 brikker, vi blev dog ikke færdige, så nu ligger det halvfærdige puslespil på vores spisebord.

Det kan selvfølgelig godt være lidt til gene, når man fx. skal spise aftensmad eller andet ved bordet.

Faktisk kan man ikke bruge det, for puslespillet fylder det hele.

Det er nu fint nok for mig, vi får det forhåbentligt lagt færdigt i morgen.

Men nu begynder Mandedyret at brokke sig... og så påstår han ovenikøbet, at det er vildt kedeligt at lægge puslespil... hmmmmmmm.. Personligt synes jeg skak er noget af det kedeligste, og det spiller han da gladeligt.

Jeg synes puslespil er hyggeligt og overvejer nu om det skal være min nye hobby. Har også smuglagt et par brikker i dag, selvom brødrene ikke har været her... shhhhhh.....

torsdag den 18. oktober 2012

Åh nej

Så skete det.... Musen er lige blevet fanget, jeg hørte "smakket". Er det underligt at jeg har vildt dårlig samvittighed over den nu er død? At jeg synes det er synd for den?

Stakkels lille mus...................

lørdag den 13. oktober 2012

Update på mus

Jeg så musen!!!

Åbnede skraldespanden for lidt siden og der sad musen på kanten! 

Den så utrolig sød ud, så nu har jeg næsten et helt personligt forhold til den... åh nej kan næsten ikke holde ud den skal gå i en fælde... stakkels mus.

Den havde selvfølgelig også hugget det nye spegepølse på fælden...   .....

Mus

Vi har fået ekstra logerende i huset... Mus... Så hver morgen er der gnavet hul i vores skraldespand i køkkenet (hvorfor er det så lige vi ikke tømmer den inden vi går i seng?!?!?), og der ligger en masse små muselorte. Det er virkelig hyggeligt.



Nu har vi endelig taget os sammen til at købe musefælder. Mandedyret finder ud af at placere spegepølse på fælden og sætte den under vasken i køkkenet.

Hvilket er meget fint, men senere da han går derud for at tjekke flæskestegen, der er i ovnen, synes han der lugter lidt af mus.

Så han kigger under vasken, og ja der er ingen spegepølse... Men heller ikke nogen mus... og heller ikke nogen fælde, der er klasket. Snedige mus!

Ja ja, 1-0 til musen.

tirsdag den 9. oktober 2012

Blandet godt

Åha jeg har flere ting:


  1. Louisiana tur
  2. Skoldkopper :(
  3. 1.c på tv2
  4. Fifa 13????
Numero uno

I dag var hele skolen på tur til Louisiana, jeg har aldrig været der før. Der var utrolig hyggeligt og interessant, det er klart et sted jeg kunne tænke mig at tage tilbage til. At der så var fyldt med elever, var ikke så fedt.... Men det var jo "vores egen skyld", hihi!

Nummer to
Åh Nej!
Tumlingedyret har fået skoldkopper, den lille fis. Heldigvis, er det ikke så slemt (7-9-13). Det kræver jo så planlægning af pasning, arrangementer med arbejde osv. nu ingen af os er på barsel mere. Suk! Det kender alle forældre nok, men herhjemme er vi stadig helt nye ud i det sygdomsbæ.

Tre
Tænkte at jeg da lige vil følge den danske ungdom. Det er jo relevant for sådan en "gammel" gymnasielærer som mig. Underviser godt nok på HTX, men det er næsten det samme. Jeg blev dog pænt skuffet, da det viser sig, tv-holdet følger en klasse fra Rungsted Gymnasium. Her havde jeg glædet mig til at følge "ganske normale" unge og deres verden i Gymnasiet. Eleverne er i hvert fald meget langt fra de elever jeg har. Så øv bøv for det! Gad vide hvem tv2 egentlig har tænkt som målgruppe. Alle de rige? De unge gymnasieelever selv? Den ganske almindelige dansker? Jeg føler mig i hvert fald ikke ramt!!!!

4
Mandedyret har valgt at købe Fifa 13... WTF, det var sgu ikke det jeg giftede mig til. Har tit tænkt at jeg aldrig ville finde en mand, der var fodboldfreak, og så sker DET HER!!!????!!!!! Ved godt det kunne være meget værre, men jeg forstår det ikke. Hvad gik der galt?
Er der andre passioner han har holdt hemmelige for mig?

Til sidst kan I da lige få et billede mere med på vejen. Der er jo så mange der læser med :S

Et snøffeldyr på jagt!

torsdag den 4. oktober 2012

Go'morgen :-)

Det er en kold morgen, jeg kunne næsten se rimfrost på græsset i villahaverne... men også flot, så mon ikke det bliver en god dag ;-)

mandag den 24. september 2012

HUSK at bruge tiden

Vores ene toiletdør!
Jeg har lavet en tavledør, det er faktisk lidt tid siden, men det er først nu, vi kommer til at have rigtig god brug af den!
Der er nemlig sket det, at hverken Mandedyret eller jeg længere har barsel!
Den virkelige hverdag har meldt sin ankomst.
Det sætter helt anderledes krav til vores planlægningsevner, især nu vi begge arbejder et stykke væk fra vores hjem. Så kan det være godt med tavledøren til huskelister, ugeskemaer, og en masse andet godt. Desuden synes jeg, at vi nogle gange er for dårlige til at lave noget, der giver mening. Så jeg skrev en lille påmindelse her i weekenden. Det er ikke fordi vi behøver at lave noget storslået, men bare det at tage stilling til: i aften vil jeg se dårlige serier/spille WoW/se en film/læse en bog/osv! kan gøre os bevidste om, at det ikke bare er spild af tid, det er det, vi har lyst til i dag!

Ja, og så selvfølgelig at det vigtigste er, at vi er sammen og nærværende :)

Håber det giver mening.

tirsdag den 18. september 2012

Fanget af regnen

I morges da jeg skulle ud af døren regnede det ikke. Det havde lige regnet. Så jeg gik ud uden regntøj, og så øsregnede det i fem minutter.

Øv bøv siger jeg bare!!!!

Ja, så i dag hver gang jeg har skullet bevæge mig udenfor har det regnet... Øv bøv!

mandag den 10. september 2012

Den sovende bankmand

Bankmand i WoW

Ja, jeg spiller jo selv WoW, og har også lige været inde og samle blomster med en af mine figurer, som jeg kan vise en anden dag ;)

Men mit Mandedyr, ja han spiller endnu mere!!!

Dette er et billede af hans sovende bankmand (på en bunke guldbarrer), I kan tro, der er gjort noget ud af tøjet!!!

En metroseksuel bank-alt fra World of Warcraft.......

søndag den 9. september 2012

Chick flicks

Jeg har lige brugt min søndag aften på at se en rigtig chick flick:

Den er ret dårlig... og det er mange af de der berømte chick flicks egentlig. Men jeg ser dem igen og igen, for det er bare så dejligt at flade ud og lade filmene drøner ind gennem øjnene og ud gennem ørerne! Så helt dårlige er de jo ikke.....

Jeg har dog ikke haft så meget tid til den slags efter jeg er blevet mor, men i dag blev det altså.

Og nu kan jeg gå i seng dejlig afslappet ;)

tirsdag den 4. september 2012

Korrespondance fra hjemmesiden typewith.me.

Ja, sådan ser det altså ud, når man slipper pædagogikum kandidater løs (kommende gymnasielærere).... Hjemmesiden virker ved, at alle der er logget ind kan skrive samtidig og slette hinandens tekst. Tekst markeret med samme farve er skrevet af samme person.

Vi brugte minimum 5 minutter på at sidde og fnise lidt af det folk skrev. Der sad også et par seriøse kvinder og kiggede på det, de slettede til sidst alle de fjollede kommentarer (jeg havde nået at kopiere det meste).

Er ret sikker på samme scenarie vil udspille sig i en gymnasieklasse :P

lørdag den 11. august 2012

STÆRK MAND

I dag bevægede hele den lille familie sig op til torvet i Ringsted, hvor der var "stærk mand" konkurrence. Det var bare så hyggeligt med dejligt vejr. Den eneste ting, der måske var lidt ærgerlig var lydniveauet, som var meget højt!

Det er ikke så sjovt når det lille bebsedyr er med!

Vi mødte både bedsteforældre, brødre og andre fra den pukkelryggede.

Ja, og så dristede jeg mig til at nyde en fadøl, men pyhhhh, en er da mere end rigeligt, nu jeg overhovedet ikke er vant til at drikke mere! Så drak faktisk ikke det hele....

Samtidig var der også bagagerumsmarked, så vi fik købt to glas syltetøj (min kære Broders hjemmelavede) og et glas syltede rødbeder (som min Moster har lavet).

Det gælder jo også bare om at nyde de sidste sommerdage inden det uhyggelige, hyggelige, ruskende efterår igen tager fat!
Stærk mand i Ringsted

Nåede desværre ikke at se hvem der vandt, men havde en hel klar favorit, tror han hed Mikkel... :)

mandag den 6. august 2012

Tilbage til arbejdet

Jeg startede på arbejde i sidste uge, og det var egentlig meget rart. Men så i dag kom eleverne. De væltede ind på skolen, og det var så fantastisk!!!

Mine 1. g'ere er nu blevet 3. g'ere og jeg blev mødt med kram og "vi har savnet dig" (De er ikke vildt kloge, jeg har bare haft barsel imens de gik i 2.g ;) ). Det var så dejligt og så opmuntrende, at jeg følte mig helt lykkelig over, hvilket skønt job jeg har!!!

Ja, så lige i dag, var det bare helt perfekt.

Skal nok sidde om et par uger, mens jeg mumler ned i kaffen, og skumle over mine irriterende elever, hehe.

tirsdag den 17. juli 2012

Sygdom

Jeg er jo ret ny i hele dette bebseforetagende og en ting jeg har særlig svært ved at håndtere (endnu) er sygdom. For hvad gør man lige, når sådan en lille en er syg? Hvornår er det alvorligt nok til at gå til lægen? Og hvordan passer man bebsedyret bedst???

Nu er jeg måske blevet lidt mere hardcore indenfor kategorien sygdom.

Bebsedyret har nemlig lidt af opkast og tynd mave i ca. en uges tid (ja, det er skide lækkert...) og samtidig gad han næsten ikke spise. Puha den lille stakkel, som også var mere pjevset end normalt!

Jeg er måske heller ikke så tålmodig (og måske heller ikke altid, så medlidende som jeg burde være), så da hele ugen havde stået på tre lortebleer dagligt med efterfølgende bad, pga. af lort helt oppe til ørerne, så var jeg træt!!!!

Endelig vendte det, juhu og bettefisen begyndte også at spise igen!!! 

Dagen efter fik han så 40 i feber.... Fuck! Endnu mere pjevset bebsedyr. Endnu mere bekymret mor!

Resultat: et opkald til vagtlæge, der tog vel imod og forsikrede om det var rigtig godt vi tog det alvorligt og fik det tjekket. Men så sendte os hjem igen med et "god bedring", for der er ikke noget at gøre, det er bare en virusinfektion.

Tror de læger tit oplever førstegangs forældre, der er meget bekymrede for høj feber og lidt pyller.

Nu på tredjedagen med feber, er den heldigvis faldet til normalen. Men hvis ikke den havde gjort det, så havde jeg ringet til lægen som det første i morgen tidlig! :P

lørdag den 14. juli 2012

Havregrød og mikrobølgeovne

I sidste uge besøgte jeg og bebsedyret en af mine gode veninder. Det var rigtig hyggeligt, vi var i ZOO, hvor vi tullede rundt. Vi overnattede og om morgenen, da vi skulle have morgenmad opstod følgende samtale:

Veninde: Hvad spiser bebsedyret til morgenmad?
Mig: Han spiser havregrød.
V: Kan du selv lave en portion i mikrobølgeovnen så?
M: Øhh ja, hvis du forklarer hvordan, for jeg kan ikke finde ud af det. Jeg laver det altid i en kasserolle, det er så nemt. Og så laver jeg til to dage.
V: Og hvordan varmer du det så op på anden dagen?
M: I mikrobølgeovnen.
V: Okay... Kan du selv høre hvor fjollet det lyder?
M: NEJ! Den er så dum vores mikrobølgeovn og jeg har ikke fundet ud af hvordan man laver grød, det bliver så underligt.
V: Jamen vi har jo den samme ovn, og jeg kan sagtens lave det, du gør bare sådan her....

Ja, og så lavede hun grød. God grød.

Siden da, har jeg lavet det i mikrobølgeovnen herhjemme, det er fandme nemt!

Jeg er ikke fjollet...

lørdag den 12. maj 2012

FRIDAG

Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Mandedyret og bebsedyret tog på tur i dag, så jeg har været alene hele dagen!

Jeg har brugt tiden på brunch med min mor, set film, set serier, lagt neglelak og bare nydt at ingen har krævet min opmærksomhed.

Det var utrolig dejligt :)


onsdag den 9. maj 2012

Pligter

Åha, nogle gange gør man livet lidt mere besværligt end det behøver være. Jeg bruger fx. meget tid på at gå og være irriteret over ting Mandedyret ikke gør, som jeg synes han bør gøre. En typisk kvindefejl. Jeg kunne jo bare fortælle ham, hvad jeg forventer af ham, eller måske sige, når jeg bliver tøsesur over at han ikke lige rydder af bordet i stedet for at gemme det indeni mig selv (eller jeg kunne selv rydde af i stedet for at være doven....).

Jeg er træt af det!

Så derfor prøver vi nu at dele pligterne op, og så må vi gerne skælde hinanden ud, hvis det ikke bliver gjort (medmindre der er en grund, vi må jo stadig godt være overbærende og medmenneskelige). Spændende om det vil virke?!?

Udover det, har det faktisk været en dejlig dag i dag. Jeg har gået en tur med Bebsedyret, hvor vi så på ænder, det var meget spændende :)

mandag den 7. maj 2012

Trænings eksperimentet!!!

Jeg har startet et eksperiment.

Jeg har endnu ikke helt tabt alle de kilo, jeg burde efter jeg har været gravid, og maven er bare blevet mere topmave, end den nogensinde har været før (så kan jeg lære, at jeg før var tynd og havde en fin mave, muhahahahahahhh... snøft snøft...)!
Jeg har i perioder været god til at spise sundt, og indtage færre kalorier end jeg havde brug for, og kiloene er langsomt raslet af. Jeg mangler bare lige de sidste par kilo og kunne godt trænge til en lille smule "krops-opstramning".

Så eksperimentet er, at jeg har lavet et simpelt træningsprogram løbende over fire uger. Jeg har fundet 3 maveøvelser, jeg synes er bare lidt interessante, sammensat med arm- og rygbøjninger og et par lårøvelser. Ideen er, at jeg skal lave maveøvelser hver anden dag og lår- og armøvelser de andre dage. Kombineret med lidt sjipning (mest fordi jeg ikke får taget mig sammen til at løbe, og sjippe kan jeg gøre med bebsedyret ved siden af). Jeg øger antallet af gentagelser og sæt i løbet af de fire uger for at det hele tiden skal være hårdt.

Hver uge vil jeg måle omkreds af mave, lår, arme osv. og se om det overhovedet har nogen effekt. Hvis ikke kan jeg jo konkludere det er spild af tid. Hvis det har, kan det være jeg får blod på tanden :)

Målet med dette eksperiment er ikke at tabe mig de sidste kilo, det kan man ikke ved hjælp af styrketræning og en lille smule kredsløbstræning, men forhåbentlig vil det hele blive strammet lidt op!

Og så må jeg sgu også lige til at tage mig sammen med de sidste par kilo, jeg ved jo udmærket hvad, der skal til.

Så glæd jer til næste mandag, så vil jeg skrive om jeg har mistet et par cm eller om det har været spildt arbejde :)

tirsdag den 1. maj 2012

Det gode vejr

I går besluttede jeg mig for at gå i haven i det gode vejr. Der er dog lidt logistik, der skal løses med sådan et lille bebsedyr.

Som førstegang forælder er det en hel ny verden pludselig at skulle have sådan en lille en med udenfor. For det første må bebsedyret ikke få sol det første år. For det andet render jeg forvirret rundt og tænker hele tiden: åh har han det nu for koldt, nej måske er det for varmt, burde jeg give ham andet tøj på, hvor mange huer.....

Så jeg fik faktisk ikke lavet så meget i haven, før sen eftermiddag.

Der tog Mandedyret nemlig bebsedyret med ud og handle ind, mens jeg slog græs med håndskubberen (og blev et par vabler rigere). Bagefter lavede han mad og jeg drak en kold øl. Der fik vi da vist lige byttet lidt rundt på rollerne :-P

I dag var jeg til noget 1. maj halløj, men det var ikke så spændende og havde bebsedyret med, så jeg tænkte mest: åh har han det nu for koldt, nej måske er det for varmt, burde jeg give ham andet tøj på, hvor mange huer.....

mandag den 30. april 2012

AV for dælen da!

For godt fire uger siden vågnede jeg op mandag morgen med et venstre øre, der gjorde ondt. Det gjorde ondt hele dagen, men jeg spiste panodiler i vildskab, og håbede på at det ville stilne af til tirsdag.
Tirsdag morgen vågnede jeg, var døv på venstre øre, og hævet i venstre side af mit ansigt. Av av AV!

Åd endnu flere panodiler og et par ipren. Tænkte, at nu måtte jeg hellere tage til lægen. Lægen kaldte mig en idiot (fordi det sandsynligvis var min egen overdrevne brug af vatpinde i øret, der var skyld i hele affæren) og sendte mig videre til en ørelæge.

Den kvindelige ørelæge sugede mit øre (AV), stoppede vat i og dryppede med antibiotikadråber og så skulle jeg ellers have ny tid til dagen efter.

Jeg har aldrig oplevet noget, der gør så ondt før! Min dosis af ipren og pamol blev brugt på et halvt døgn, så jeg blev enig med mig selv om at spørge lægen om ikke jeg kunne få noget stærkere.

Seriøst, en ørebetændelse og jeg ser mig nødsaget til at plage om stærk smertestillende medicin hos lægen (var ved at tude på tredjedagen, da hun stadig nægtede mig andet end pamoler og ipren), men en fødsel kan jeg da snildt klare på to panodiler......

Hun forbarmede sig dog til sidst, og jeg fik nogen piller, der virker som ipren, de er bare mere potente (eller hvad man nu skal kalde det), men til gengæld måtte jeg så ikke spise ipren :( Hun ville ikke give mig andet, da vi så skulle ud i morfinlignende piller (øv).

Men fredag aften, efter jeg havde tudet en times tid, ringede Mandedyret til vagtlægen og sagde: Vi skal have noget, så vi kan "smertedække" hele døgnet. De udskrev en recept med det samme. Jeg vil dog give ørelægen ret, de morfinlignende piller virker ikke bedre mod smerten, til gengæld bliver man lidt underlig i hovedet og har nemmere ved at håndtere smerten.

Alt i alt så gik jeg til lægen nærmest hver dag den uge, blev sendt på sygehus i weekenden og havde min sidste tid hos ørelægen fredagen efter. Her fik jeg en høretest, der konkluderede jeg ikke kunne høre helt så godt på venstre øre som højre. Gad vide om det bliver bedre?

Så nu har jeg nærmest konstant en prop i øret, men er heldigvis smertefri og pillefri.

Jeg renser aldrig nogensinde mine ører igen med vatpind!!!!!



søndag den 1. april 2012

Ikea på en lørdag

Er som at kravle igennem et meget lille hul....

Troede først at alt ville gå i kludder, da min Moder pointerede at det var første lørdag efter både løn og skattepenge, suk!

Da vi så fandt en parkeringsplads til både bil og trailer med det samme, tænkte jeg: Okay det er måske fint nok.

Efter billig "alt hvad du kan spise brunch" tænkte jeg: Mandedyret er mæt og dermed er der mindre risiko for brok, når jeg vil se på en masse underlige ting og ikke kan bestemme mig.

Men så blev klokken over 12 og helvede brød løs.

Alt for mange mennesker!!!!!!!!!!

Vi fik det meste vi skulle have, men puhhhh, det er altså en test af parforholdet at tage i Ikea på en lørdag...

Ja, og Mandedyret klarede det bedre end mig, jeg brokkede mig hele tiden.

fredag den 30. marts 2012

Det manglende bad

I dag stod jeg op (dvs. jeg tog noget tøj på), jeg gik ikke i bad, jeg redte ikke mit hår, jeg gik ud af sengen.

Jeg har været for længe på barsel. Jeg er blevet for magelig. For doven.

Hele dagen overvejede jeg, om jeg ikke burde gå i bad, men jeg orkede det ikke under en af bebsedyrets lure (der drak jeg kaffe i stedet, og det er ikke så nemt at gøre i badet). Jeg overvejede også at gøre det, mens han var vågen. Han er rigtig god til at ligge selv på et tæppe på gulvet og lege med sit legetøj, så det kunne jeg sagtens have gjort.

Hvorfor gjorde jeg det så ikke?

Jeg ved det ærlig talt ikke, men da mandedyret kom hjem, blev det alligevel for meget, så jeg gik i bad. Tog kjole på og lidt læbestift. Så blev det lige til en festdag!!!

KYS