lørdag den 5. november 2011

Det der med at være mor

Så er det weekend, til alle jer der endnu ikke har opdaget det eller set det på facebook brugernes statusopdateringer.
Jeg sidder alene med en baby, der er lagt i seng og en kæreste, der er på herredruktur. Det har jeg egentlig ikke noget imod, men kan godt mærke at det alligevel er lidt hårdt, når jeg nu også til hverdag bare sidder hjemme alene med en baby. Weekenderne hvor kæresten er hjemme hele tiden, er bare højdepunktet på ugen!
Jeg laver ellers en masse, får besøg, tager ud på tur osv. men det er stadig ikke det samme.
Det bringer mig til et interessant emne!

Se da vi nu blev forældre, havde jeg jo ikke rørt alkohol i 9 måneder, det var ikke fordi det var hårdt, men det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg faktisk godt har kunnet lide at drikke en genstand eller to, og har også savnet det lidt under graviditeten. Da jeg så havde født, kunne jeg jo stadig ikke drikke, da jeg jo ammede. Men amme-eventyret stoppede hurtigt (det er en længere historie om hvorfor), og så var der jo ikke længere noget til at forhindre mig i at drikke.

Jeg vil lige pointere her, at jeg ikke synes man skal drikke sig stangstiv, når man har en baby, men hvis den ene er ansvarlig og ikke drikker, kan den anden jo godt drikke en smule.

Og ja, jeg kan tage et glas vin, når vi er ude, men jeg kan på ingen måde drikke mig fuld, for hvad nu hvis, der skete noget med baby!?! Men derudover, så har jeg heller ikke den store lyst til at tage ud og drikke mig langt ud i hegnet med mine veninder. Det er bare ikke fedt at være mor, og så ikke have styr på hvad man laver, selvom far passer baby og man slet ikke skal være sammen med baby!

Min kæreste har det helt anderledes. Han vil heller ikke drikke sig fuld i nærheden af bebsedyret, men til gengæld kan han stadig give slip og drikke sig i hegnet med vennerne. Det må faktisk være meget rart.

Det er spøjst som der er forskel på kvinder og mænd, jeg er mor og ansvarlig, min kæreste er far og ansvarlig, men med et tvist :)

Og hurra for der er forskel på mænd og kvinder. Hvor er det egentlig dejligt, han stadig kan give slip og more sig, og hvor er det dejligt, jeg omfavner min nye rolle som mor, og faktisk ikke har den store trang til at være vild og voldsom.

Jeg er dog sikker på at det nok skal komme igen, for jeg er en festlig person, og jeg har ikke lyst til at ende som en, der kun kan definere sig selv som mor.

Jeg er mor, det er nu en stor del af hvem jeg er, men jeg er også så meget andet!!!

søndag den 30. oktober 2011

Barslen der blev lang

Har nu haft barsel siden juli... og det er faktisk nærmere siden juni, pga. meget lidt at lave på arbejdet. Tiden føles lang. Meget lang. Og langtrukken. Måske lidt som dette indlæg... Nå spøg til side. Det er rigtig dejligt at være blevet mor, og det har helt sikkert givet mig noget at lave om aftenen. Men hold da op, hvor kan det også være kedeligt at sidde hjemme alene med en lille baby, der skal fodres, have skiftet ble, mades lidt mere, underholdes lidt, trøstes, fodres, skiftet ble. Ja, du forstår efterhånden hvad jeg mener. Egentlig burde jeg jo så prøve at nå lidt af de ting, jeg gerne kunne tænke mig. I hvert fald når bebs sover. Det er bare så meget dejligere lige at få et bad. Eller få ryddet op. For med baby kommer rod. En eksplosion af rod, og jeg som troede jeg var et rodehoved inden. Pointen er, at når bebsedyret sover, er der bare 1000 andre ting, der skal ordnes, og når de så er gjort, og jeg tænker: Hov, nu skal jeg da få gjort noget ved den bog jeg vil skrive! Ja, så vågner bebs og skal fodres, skiftes, trøstes, underholdes, mades, få fjernet gylp og........